Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚΡΕΑΤΙΚΑΤηγανιά κοτόπουλο με βερίκοκα και δαμάσκηνα

Τηγανιά κοτόπουλο με βερίκοκα και δαμάσκηνα

Τηγανιά κοτόπουλο με βερίκοκα και δαμάσκηνα από την Ελευθερία.

Η φίλη μας η Ελευθερία μας έστειλε αυτή την ωραία γιορτινή συνταγή με το κοτόπουλο και τα αποξηραμένα φρούτα να δένουν μεταξύ τους αρμονικά. για να την προσφέρουμε στα εορταστικά μας τραπέζια!

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι ο πιο τέλειος  συνδυασμός, συντροφιά με ένα κόκκινο κρασί  έτοιμο να μας χαρίσει την  πιο ωραία φρουτώδη και μεθυστική απόλαυση!

Υλικά

  • 4 φιλέτα
  • 1κρεμμύδι μικρό
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 30γρ. ελαιόλαδο
  • 1κλαδάκι θυμάρι
  • 1 μήλο καθαρισμένο
  • 50γρ. μαυροδάφνη
  • 200γρ. ζωμό κρέατος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
  • 10 κάστανα βρασμένα
  • 10 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες
  • ρίχνουμε και το κρεμμύδι , το πράσο, το θυμάρι και τα σοτάρουμε 2΄-3
  • προσθέτουμε το μήλο για 2΄και συνεχίζουμε με τα αποξηραμένα φρούτα και τα κάστανα άλλα 2΄
  • σβήνουμε με το μισό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το υπόλοιπο κρασί και βράζουμε για 15΄
  • αλατοπιπερώνουμε
  • εάν θέλουμε προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο 30γρ. (περίπου όσο ένα καρύδι) για να γυαλίσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Τηγανιά κοτόπουλο με βερίκοκα και δαμάσκηνα

Μπορείς ακόμα να δεις:

Τυρόπιτα σφολιάτας Χριστουγεννιάτικη

Αφράτα μπισκότα βουτύρου

Πεντανόστιμα μπισκότα με κουάκερ

Εύκολη συνταγή για muffins
Ραβανί σιροπιαστό

Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Κεκάκια βανίλιας

Κέικ με αποξηραμένα φρούτα

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments