Τράγος ψητός στη λαδόκολλα από τον Δημήτρη.

Ή αλλιώς “τραγικό φαγητό” όπως το ονόμασε ο φίλος μας ο Δημήτρης χαριτολογώντας! Μας έστειλε τη δική του συνταγή έναν υπέροχο κρασομεζέ  για καλή παρέα ή για Κυριακές με  την οικογένεια !

Γίνεται τόσο μαλακό στη λαδόκολλα που θα νομίζεις ότι τρως κατσικάκι. Δοκίμασε το τώρα που αρχίζουνε τα κρύα και μη ξεχάσεις το κρασάκι! Εδώ το συνόδεψε με τυροκαυτερή, πατατούλες τηγανιτές και ψωμάκι ζυμωτό! Σε ευχαριστούμε Δημήτρη!

Θα  χρειαστείς:

Υλικά

  • 1,5 κιλό κρέας τράγου μαριναρισμένο (εσείς μπορείτε να το μαρινάρετε μόνοι σας ή να πείτε τον χασάπη σας)
  • 5-6 σκόρδα
  • λαδόκολλα

Παρακάτω μας εξηγεί την μέθοδο που ακολούθησε στη συνταγή του.

Εκτέλεση

  • Κρέας τράγου χτυπημένο στη βαρέλα* μαριναρισμένο από τον χασάπη, προστέθηκαν από μένα μόνο 5-6 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου
  • τυλίχτηκε σφιχτά σαν πακετάκι σε λαδόκολλα
  • και  σιγοψήνεται στο φούρνο.
* (Εξήγηση της μεθόδου της βαρέλας για τους ψαγμένους)
Σκεφτείτε το κρέας σαν ένα σφουγγάρι.
Στην ατμοσφαιρική πίεση που ζούμε (1bar) το σφουγγάρι είναι πιεσμένο.
Στις συνθήκες υψηλού κενού των ( -0,93bar ) η πίεση έχει αφαιρεθεί και επιπλέον ασκούμε υποπίεση 0,93bar.
Η διαφορά πίεσης των 1,93bar αναγκάζει το κρέας να ανοίξει τους πόρους και τις ίνες του.
Το άνοιγμα των πόρων επιτρέπει στις μαρινάδες να εισχωρήσουν σε βάθος, ενώ την ίδια στιγμή οι τεντωμένες ίνες σπάζουν κατά την διαδικασία της ανάδευσης.
Καλή όρεξη!
Τράγος ψητός στη λαδόκολλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here