Τραγανοί μπεζέδες ή μαρέγκες από την Ελευθερία.

Γλυκό ελαφρύ,  με τραγανή υφή από έξω και μαστιχωτή στο εσωτερικό της. Αυτό το τραγανό σύννεφο είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά σε  επίσημες εκδηλώσεις , εορτές και τραπέζια!

Ως γλυκά γάμου είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις!

Σε ευχαριστούμε Ελευθερία!

Μπεζέδες

Υλικά

  • 200 γρ. ασπράδι (περίπου 4 αυγά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι βανίλια εκχύλισμα(εγώ έβαλα σκόνη βανίλια)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το ασπράδι με το αλάτι και τη βανίλια στο μίξερ.
  • Και σταδιακά μέσα σε 10 φορές ρίχνουμε την ζάχαρη (καλό χτύπημα)και μετά σιγά σιγά και τη ζάχαρη άχνη.
  • Μόλις γυαλίσει η μαρέγκα είναι έτοιμη.
  • Ψήνουμε στους 100 με 120 βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ανάλογα πως τους θέλουμε τραγανούς ή να είναι μαστιχωτοί μέσα.

tips:

  • Να είναι τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Θα χρειαστεί λίγη προσοχή στο ανακάτεμα,  να είναι η μαρέγκα σου αφράτη.
  • Ειναι έτοιμη όταν γυρνάς τον κάδο του μίξερ και μένει σταθερή
  • Αν θέλεις πολύχρωμους μπεζέδες μπορείς να προσθέσεις λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Καλή επιτυχία!

Τραγανοί μπεζέδες ή μαρέγκες

Μπορείς ακόμα να δεις:

Εύκολη συνταγή για muffins
Φιλέτο κοτόπουλο κρασάτο
Ραβανί σιροπιαστό
Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Κεκάκια βανίλιας

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here