
Τραγανοί μπεζέδες ή μαρέγκες από την Ελευθερία.
Γλυκό ελαφρύ, με τραγανή υφή από έξω και μαστιχωτή στο εσωτερικό της. Αυτό το τραγανό σύννεφο είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά σε επίσημες εκδηλώσεις , εορτές και τραπέζια!
Ως γλυκά γάμου είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις!
Σε ευχαριστούμε Ελευθερία!

Υλικά
- 200 γρ. ασπράδι (περίπου 4 αυγά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι βανίλια εκχύλισμα(εγώ έβαλα σκόνη βανίλια)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το ασπράδι με το αλάτι και τη βανίλια στο μίξερ.
- Και σταδιακά μέσα σε 10 φορές ρίχνουμε την ζάχαρη (καλό χτύπημα)και μετά σιγά σιγά και τη ζάχαρη άχνη.
- Μόλις γυαλίσει η μαρέγκα είναι έτοιμη.
- Ψήνουμε στους 100 με 120 βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ανάλογα πως τους θέλουμε τραγανούς ή να είναι μαστιχωτοί μέσα.
tips:
- Να είναι τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- Θα χρειαστεί λίγη προσοχή στο ανακάτεμα, να είναι η μαρέγκα σου αφράτη.
- Ειναι έτοιμη όταν γυρνάς τον κάδο του μίξερ και μένει σταθερή
- Αν θέλεις πολύχρωμους μπεζέδες μπορείς να προσθέσεις λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Καλή επιτυχία!
Τραγανοί μπεζέδες ή μαρέγκες
Μπορείς ακόμα να δεις:
Εύκολη συνταγή για muffins
Φιλέτο κοτόπουλο κρασάτο
Ραβανί σιροπιαστό
Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Κεκάκια βανίλιας
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/