Φιρίκι Πηλίου – Γλυκό κουταλιού
Το Πήλιο ξεχωρίζει όχι μόνο για την ομορφιά του , αλλά και για την αγροτική παραγωγή του.
Κάστανα και μήλα είναι τα κατεξοχήν προϊόντα που χαίρουν ευρείας αναγνώρισης.
Ξεχωριστή είναι δε η νοστιμιά ενός μικρού μήλου που είναι ιδιαίτερα αρωματικό, το γνωστό φιρίκι.
Τρώγεται όπως είναι, αλλά γίνεται και εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού, με απίστευτο άρωμα και καταπληκτική γεύση.
Φιρίκι Πηλίου – Γλυκό κουταλιού
Υλικά
- 1κιλό μήλα φιρίκια
- 800γραμ. ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 βανίλια
- 1 ξυλάκι κανέλας(προεραιτικά)
- χυμό λεμονιού
- αμύγδαλα ασπρισμένα (καβουρδισμένα προαιρετικά)
Εκτέλεση
- πλένουμε, καθαρίζουμε τα μήλα
- με το ειδικό εργαλείο ή το μαχαίρι αφαιρούμε τα κουκούτσια
- τα ρίχνουμε σε μπολ με νερό και χυμό από ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν
- αφαιρούμε την φλούδα από τ’ αμύγδαλα αφού πρώτα τα βράσουμε για λίγα λεπτά και τα ξεφλουδίσουμε
- προαιρετικά τα καβουρδίσουμε για 5 λεπτά στο φούρνο
- ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια
- μόλις αρχίζει να λιώνει η ζάχαρη βάζουμε τα φιρίκια να βράσουν
- σε χαμηλή φωτιά
- προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά) το αφήνουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου και το βγάζουμε
- ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί
- και στύβουμε μισό λεμόνι λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμο
- αν χρειαστεί την επόμενη μέρα βράζουμε άλλα δέκα λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι
- το αποθηκεύουμε σε αποστείρωμενα βάζα
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και πιστέψτε με θα ξετρελαθείτε!!
Μπορείς ακόμα να δεις:
Κεκάκια βανίλιας
Γλυκό κουταλιού κεράσι
Μπάρες σοκολάτας με χυμό πορτοκάλι
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/