Χάνια Πηλίου

Πάμε Χάνια λέει η παρέα!.. Εντάξει μπορεί να κάνει παγωνιά , να μην κάνω σκι,  μπορεί λίγο να ζαλίζομαι …βουνό είναι αυτό… άλλα μόνο κ μόνο η διαδρομή  με  αποζημιώνει!! Χάνια και χιόνια λοιπόν!

Τα Χάνια  βρίσκονται σε υψόμετρο 1.200 μ. ενώ το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες βρίσκονται στα 1.529μ.κ μόνο 2χλμ.  μακριά από τον οικισμό.

Ανεβαίνοντας το Πήλιο μοιάζει παραμυθένιο,  τα μάτια δε χορταίνουν τη θέα του βουνού αλλά κ την  θέα προς την πόλη του Βόλου κ του Παγασητικό κόλπου !

Φτάνοντας σταματάμε να αναπνεύσουμε τον καθαρό αέρα κ να πιούμε λίγο νερό “κρύσταλλο” σε μια από τις πολλές πηγές που έχει.! Άλλωστε το Πήλιο είναι φημισμένο για  τις πηγές του!


Τα παλιά χρόνια υπήρχαν τα “χάνια”  που ήταν σταθμοί ξεκούρασης  και ανεφοδιασμού των εμπόρων και των ταξιδιωτών, οι οποίοι  έβρισκαν κατάλυμα. Από εκεί προήλθε κ τ όνομα τους.


Στα  Χάνια Πηλίου ,λοιπόν, μπορείτε να βρείτε  ξενοδοχεία, ξενώνες, τουριστικά μαγαζιά , καφε, εστιατόρια, ταβέρνες. Φασολάδα , σπεντζοφάι , γίδα βραστή… τα καλύτερα.


Συνεχίζουμε 5 λεπτά ακόμη κ φτάνουμε στο παρκινγκ (έχει τρία) . Περπατώντας  για να φτάσουμε στο χιονοδρομικό  μπροστά όλη η παρέα με σκι, στολές,  σάκους ενθουσιώδεις κ ανυπόμονοι κυρίως τα παιδιά  ..κ λίγο πιο πίσω εγώ κ η φωτογραφική μου μηχανή παρεούλα διασχίζουμε αυτό ο πανέμορφο δάσος με έλατα ,οξιές και καστανιές !!

Ανεβαίνοντας για το καταφύγιο, αντικρίζω από δυτικά το Αιγαίο πέλαγος κ από ανατολικά τον  Παγασητικό κόλπο!

Τι ομορφιά ! Ο Βόλος στο πιάτο!!

Γεμίζω την μηχανή μου , το μυαλό μου κ προπαντός, την καρδιά μου με εικόνες!
Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς την περιοχή…να είσαι σίγουρος πως η ομορφιά της, θα σε ανταμείψει…

 

Μπορείς ακόμα να δεις:

Σκόπελος το σμαραγδένιο νησί
Αι Γιάννης Πηλίου – Κισσός