Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑΧαλβάς λαδιού - Φαρσάλων

Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Αυτός το ιδιαίτερο γλυκό  με τη καραμελένια κρούστα είναι συνδεδεμένο με τα “παζάρια” τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χαλβάς λαδιού - Φαρσάλων
Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Τεχνίτες από τα Φάρσαλα βάζουν όλοι την μαεστρία τους…

στήνουν πάγκους και διατυμπανίζουν το χαλβά τους  με πάθος και περηφάνια!

Αυτά μου ΄ρχονται στο μυαλό όταν το βλέπω και πάντα θέλω να πάρω το κομμάτι με τα περισσότερα αμύγδαλα.

Λαδιού ή βουτύρου αυτό το γλυκάκι είναι  “όλα τα λεφτά”!!

Χαλβάς λαδιού - Φαρσάλων

θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 8 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νισεστέ (μαζί)
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 4κουτ.σ.λάδι (μαζί)
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
  • Λίγη ζάχαρη για την κρούστα
Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Εκτέλεση

  • Σε  ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,  το νερό και  το νισεστέ και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν
  • Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να λιώνει
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. (Προσοχή να μην την κάψουμε υπερβολικά. Πρέπει να έχει ένα ξανθοκόκκινο χρώμα.)
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το πρώτο μείγμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Μόλις πήξει ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε κρούστα από πάνω, πασπαλίζουμε  με ζάχαρη και βάζουμε το πυρέξ για λίγο στο φούρνο, στο γκριλ , μέχρι να κάψει τη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!

Χαλβάς λαδιού - Φαρσάλων
Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Βάλε  το μπρίκι στη φωτιά, κάνε έναν ελληνικό καφέ και κάθισε αναπαυτικά  και απόλαυσε αυτό το θεσπέσιο γλυκάκι!!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments