Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Αυτός ο ιδιαίτερος χαλβάς με τη καραμελένια κρούστα είναι συνδεδεμένος με τα «παζάρια» τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τεχνίτες από τα Φάρσαλα βάζουν όλοι την μαεστρία τους,

στήνουν πάγκους και διατυμπανίζουν τον χαλβά τους με πάθος και περηφάνια!

Αυτά μου ΄ρχονται στο μυαλό όταν βλέπω χαλβά Φαρσάλων και πάντα θέλω να πάρω το κομμάτι με τα περισσότερα αμύγδαλα.

Λαδιού ή βουτύρου αυτό το γλυκάκι είναι  «όλα τα λεφτά»!!

Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων Θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 8 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νισεστέ (μαζί)
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 4κουτ.σ.λάδι (μαζί)
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
  • Λίγη ζάχαρη για την κρούστα

Εκτέλεση

  • Σε  ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,  το νερό και  το νισεστέ και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να λιώνει
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. (Προσοχή να μην την κάψουμε υπερβολικά. Πρέπει να έχει ένα ξανθοκόκκινο χρώμα.)
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το πρώτο μείγμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Μόλις πήξει ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε κρούστα από πάνω, πασπαλίζουμε το χαλβά με ζάχαρη και βάζουμε το πυρέξ για λίγο στο φούρνο, στο γκριλ , μέχρι να κάψει τη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here