Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Αυτός το ιδιαίτερο γλυκό  με τη καραμελένια κρούστα είναι συνδεδεμένο με τα «παζάρια» τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Τεχνίτες από τα Φάρσαλα βάζουν όλοι την μαεστρία τους…

στήνουν πάγκους και διατυμπανίζουν το χαλβά τους  με πάθος και περηφάνια!

Αυτά μου ΄ρχονται στο μυαλό όταν το βλέπω και πάντα θέλω να πάρω το κομμάτι με τα περισσότερα αμύγδαλα.

Λαδιού ή βουτύρου αυτό το γλυκάκι είναι  «όλα τα λεφτά»!!

θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 8 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νισεστέ (μαζί)
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 4κουτ.σ.λάδι (μαζί)
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
  • Λίγη ζάχαρη για την κρούστα
Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Εκτέλεση

  • Σε  ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,  το νερό και  το νισεστέ και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να λιώνει
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. (Προσοχή να μην την κάψουμε υπερβολικά. Πρέπει να έχει ένα ξανθοκόκκινο χρώμα.)
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το πρώτο μείγμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Μόλις πήξει ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε κρούστα από πάνω, πασπαλίζουμε  με ζάχαρη και βάζουμε το πυρέξ για λίγο στο φούρνο, στο γκριλ , μέχρι να κάψει τη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!

Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων

Βάλε  το μπρίκι στη φωτιά, κάνε έναν ελληνικό καφέ και κάθισε αναπαυτικά  και απόλαυσε αυτό το θεσπέσιο γλυκάκι!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here