Χορταστικό τσελιγκάτο από τη Θεσσαλία

Παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλία που μας έστειλε η φίλη μας η Καίτη.

Χορταστική συνταγή με μοσχάρι, κρεμμύδια, λαχανικά  και τυριά που λειώνουν στο στόμα! Ένας αχτύπητος συνδυασμός!

Θα χρειαστείς:

Υλικά

Συνταγή για τέσσερα άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι μαλακό κομμάτι που να λιώνει
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Σάλτσα κονκασε και πείτε ντομάτας.
  • Μια πρεζα ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι.
  • Μαϊντανό
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • Καρότα
  • Αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • Βούτυρο και ελαιόλαδο
  • Κασερια της αρεσκείας μας περίπου 1/2 κιλό
  • 2 Αυγά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κρέας σε χύτρα 40 λεπτά.
  • Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
  • Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το κρέας αφού το διαλύσουμε ώστε να μην είναι κομμάτια..
  • προσθέτω την Σάλτσα που έχω κάνει σε μουλτι μαζί με τον Μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε Αλάτι, πιπέρι δύο κουταλιές πελτε ντομάτας και την πρέζα ζάχαρης.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό και δένουμε το κρέας με την Σάλτσα του για περίπου μισή ώρα.
  • Βράζουμε τις πατάτες και τα Καρότα περίπου 10 λεπτά ίσα που να μαλακώσουν..(εγώ τα κόβω από πριν σε ροδέλες)
  • καραμελώνουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες σε ένα τηγάνι.

 

  • Στρώνουμε την πρώτη στρώση πατάτας και καρότου σε βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε από πάνω το κρέας (προσέχουμε το ζουμί πού θα έχει ίσα που να καλύπτει τις πατάτες με τα Καρότα).αν είναι πολύ δεν το χρησιμοποιώ όλο..
  • Στρώνουμε δεύτερη στρώση πατάτες από πάνω.
  • Έπειτα απλώνουμε τα μισά κασέρια
  • Κατόπιν ετοιμάζω την μπεσαμέλ
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί
  • Κρατάμε ένα ποτήρι γάλα όπου σε μπολ διαλύω το Αλεύρι(4 κουταλιές)και αναμιγνύουμε και χτυπάμε τα αυγά.. όταν το γάλα είναι χλιαρό
  • Ρίχνουμε το μείγμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει..
  • Ρευστό ακόμα προσθέτω τα υπόλοιπα κασέρι έτσι ώστε να έχω μια κρέμα όχι σφιχτή (διαχειρισιμη για να απλωθεί).
  • Κάποιες φορές έβαλα το φαγητό στον φούρνο για ένα εικοσάλεπτο πριν του προσθέσω την κρέμα ώστε να ομογενοποιηθεί πριν ολοκληρώσω με αυτήν..(μου αρέσει περισσότερο έτσι)..
  • Όταν δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου την βάζω εξαρχής..
  • Και ψήνουμε για μία ώρα περίπου ανάλογα με τον φούρνο..
  • Ιδανικά πρέπει να κρυώσει για 20 λεπτά πριν κοπεί  .(αν έχουν υπομονή αυτοί που το περιμένουν)

Αυτό είναι το τσελιγκάτο..

Καλή επιτυχία!

Χορταστικό τσελιγκάτο από τη Θεσσαλία

Μπορείς ακόμα να δεις:

Μαρμελάδα φράουλα και εύκολο γλυκό με γιαούρτι

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here