
Χριστουγεννιάτικο κέικ gingerbread από την Κούλα.
Ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ μας έστειλε η Κούλα βασισμένο στη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, προσθέτοντας την δική της εκδοχή σε αυτό το νόστιμο γλυκό. Σταφίδες για το δικό της κέικ και μια επικάλυψη του ονείρου!
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο μαλακό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 25 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 25γρ. κονιακ
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 1 κ.γλ .σόδα μαγειρική
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
- 50 γρ. σταφιδες
- 1 3/4 κ.γλ. κανέλα
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γλ. τζίντζερ
Γλάσσο
- 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
- 2πρέζες αλάτι
- 450γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120γρ. νερό
- 1 1/2κ.σ. μέλι
- 1 1/2κ.γλ. βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3-4΄μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να τα πίνει το μείγμα κάθε φορά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
- Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις.
Για το γλάσσο
- με μίξερ χειρός, σε μπεν μαρί μέσα στο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά για 7΄περιπου
- το μείγμα θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό.
Καλή επιτυχία!
Χριστουγεννιάτικο κέικ gingerbread
Μπορείς ακόμα να δεις:
Τυρόπιτα σφολιάτας Χριστουγεννιάτικη
Πεντανόστιμα μπισκότα με κουάκερ
Εύκολη συνταγή για muffins
Ραβανί σιροπιαστό
Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Κεκάκια βανίλιας
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/