Ψαρόσουπα κακαβιά η νησιώτικη

Η κακκαβιά είναι είδος ψαρόσουπας. Το πιο συνηθισμένο φαγητό των ψαράδων αφού στα καίκια με τις βασικές προμήθειες που προμηθεύονταν είχαν ένα γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό!

Η σούπα αυτή φτιάχνεται με βράσιμο ανακατεμένων μικρών πετρόψαρων στο ζωμό των οποίων βράζονται και στη συνέχεια  προθέτονται μεγαλύτερα ψάρια.

Η δικιά μας σούπα έγινε με ένα ψάρι με αρκετό ψαχνό εύκολο για όλους. Τη γνωστή μπράσκα ή αλλιώς πεσκανδρίτσα.

Υλικά

  • 1 μπράσκα ( πεσκαντρίτσα αλλιώς) 1κιλό περίπου
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2- 3 πατάτες
  • 1/3 κούπα λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι

    Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι
  • τα λαχανικά
  • και νερό μέχρι να σκεπάσει το ψάρι
  • το λάδι
  • βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1/2 ώρα περίπου
  • στην αρχή δυνατά η φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε
  • μόλις γίνει η σούπα την βγάζουμε από τη φωτιά στίβουμε το λεμόνι και την ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι να πάρει μια βράση
  • με αυτόν τον τρόπο η σούπα μας γίνεται “άσπρη” και βελουτένια!!

Tip: Όταν ξεψαχνίσεις το ψάρ, ότι θα περισσέψει το κεφάλι και ότι άλλο αφήσεις , τα βάζεις σε πιάτο με λάδι και λεμόνι και απολαμβάνεις με το ψωμί σου!

Καλή όρεξη!!

Ψαρόσουπα κακαβιά η νησιώτικη

Μπορείς ακόμα να δεις:

Χορταστικό τσελιγκάτο από τη Θεσσαλία

Μαρμελάδα φράουλα και εύκολο γλυκό με γιαούρτι

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here