Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑΨητά μήλα στο φούρνο με κανέλα

Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα

Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα

Φθινοπώριασε για τα καλά ….
Είναι η εποχή που οι καρποί της φύσης ωριμάζουν , και τα μήλα έχουν την τιμητική τους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η συγκομιδή των μήλων είναι ένα σημαντικό γεγονός , γιατί πρόκειται για ένα φρούτο που οι ιδιότητες του το κατατάσσουν ψηλά στη διατροφική αλυσίδα.

Από μικρή θυμάμαι την μητέρα μου να με κυνηγά με ένα κομμάτι μήλο στα χέρια της και να μου λέει κάθε φορά το ίδιο πράγμα ότι:”ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα “.

Αυτό όμως που με κάνει να τα λατρεύω περισσότερο , είναι για εκείνα τα μοναδικά χειμωνιάτικα απογεύματα… που τα έψηνε στο φούρνο και το άρωμα της κανέλας πλημμύριζε την κουζίνα και ανυπομονούσαμε πότε θα τα δοκιμάσουμε!
Αυτή την λαχτάρα μου, την ξύπνησε η φίλη μας η Ντίνα από την Πορταριά ,που μας χάρισε ένα καλάθι, φρεσκοκομμένα, κατακόκκινα μήλα από το κτήμα της.

Αυτή είναι μια  εύκολη συνταγή, χωρίς πολλά υλικά και δοσολογίες και κυρίως χωρίς να χρειάζεται να ξέρεις και κάτι ιδιαίτερο από ζαχαροπλαστική.

Είναι ένα γλυκό που οι θερμίδες του δεν γίνονται και τόσο ενοχλητικές, και μπορείς να το απολαύσεις χωρίς τύψεις.

Έτσι μπορούμε  να το χαρούμε σε περιόδους νηστείας αλλά και σε περιόδους δίαιτας αφού τα θρεπτικά του στοιχεία θα μας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λίγα κόκκινα μήλα, ένα αποπυρηνωτή ( το εργαλείο που ανοίγουμε την τρύπα στο μήλο) και ένα ταψί και μέσα σε λίγα λεπτά ο φούρνος θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Και εγώ θα ανυπομονώ η κανέλα να πλημμυρίσει ξανά την κουζίνα με το υπέροχο άρωμά της!..

Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα

Υλικά

  • 5 μήλα
  • 1/2 π. κρασιού νερό
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • καθαρίζουμε τα μήλα
  • τα τρυπάμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουτάλι
  • τα τοποθετούμε στο ταψί
  • ρίχνουμε το νερό
  • πασπαλίζουμε με την κανέλα
  • ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄ λεπτά περίπου
  • στη μισή ώρα τα βγάζουμε και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά
  • Αν έχουμε αέρα τα αφήνουμε ως έχει περίπου 40΄λεπτά

tips:

  • Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε περίπου μισή ωρίτσα για να ρουφήξει τα υγρά
  • Μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε λίγα τριμμένα καρύδια στην τρύπα των μήλων και μαζί με την κανέλα να πασπαλίσουμε και ζάχαρη αν τα θέλουμε πιο γλυκά.

Καλή επιτυχία!

Μπορεις ακόμα να δεις:

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
Κεκάκια βανίλιας
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

 

RELATED ARTICLES

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει σημασία ποια ποικιλία μήλου χρησιμοποιούμε; Χρησιμοποίησα κάτι μηλα από τη μηλιά του κηπου μας και σε μισή ώρα έγιναν πουρές.

  2. Ίσως τα μήλα να ήταν πιο “γινωμένα”. Ελέγχεις λίγο με ένα πιρουνάκι και αν έχουν μαλακώσει τα βγάζεις. Σε ευχαριστώ πολύ Μίκα που έκανες τη συνταγή! Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments