Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥΌταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς

Όταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς

Όταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς! Aπό την Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Ίσως να σου συμβαίνει αρκετές φορές να θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, να τολμήσεις κάτι πρωτόγνωρο και πάνω στις δικές σου αμφιβολίες και ανησυχίες , να έρχονται και να ακουμπάνε, συνήθως δικοί σου άνθρωποι την γεμάτη αμφισβήτηση κι επικριτική τους άποψη.

Προφανώς όλοι αυτοί αμφισβητούν το δυναμικό σου, τις δυνατότητές σου, τις ικανότητές σου, τις πιθανότητές σου να πετύχεις και με λίγα λόγια σου βάζουν ψυχολογικούς φραγμούς με τον τρόπο τους κι εσύ δυστυχώς δεν ξέρεις πως να ξεφύγεις.

Κάθισε λίγο να σκεφτείς και να παρατηρήσεις πως εσύ με κάποιο τρόπο τους έχεις αφήσει τον ”χώρο” κι αυτοί από την άλλη έχουν λόγο σε καθετί που αφορά εσένα και μόνο επί της ουσίας.

Να θυμάσαι ότι…

Ο άνθρωπος που σε κρίνει και σε κατακρίνει , το κάνει γιατί προφανώς έχει διαφορετικές ιδέες, αξίες, και δίνει αλλιώτικο ορισμό στην επιτυχία από εσένα.

Θα μπορούσε να ζηλεύει το ελεύθερο πνεύμα σου που επιθυμεί και προσπαθεί μια νέα αρχή, συγκριτικά με τον εαυτό του..

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, μπορεί να θεωρεί ότι επειδή έκανες λάθη στο παρελθόν είσαι ανίκανος να πράξεις με έναν διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο στο τώρα.

Όταν ένας άνθρωπος σε κρίνει έχει τους δικούς του ψυχολογικούς περιορισμούς που πιθανότατα βιώνει με μια μιζέρια συναισθηματική τη ζωή του, είναι στενόμυαλος με έλλειψη πιθανά σε καλοσύνη και αγάπη και θα ήταν μάλλον πιο λογικό να λυπάσαι εσύ αυτό το άτομο και όχι αυτό εσένα.

Το αν λοιπόν κάποιος δεν πιστεύει σε εσένα και τις δυνατότητές σου και θεωρεί ότι θα αποτύχεις είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου, άρα μην το υιοθετείς κι εσύ, προφανώς λόγο της δικής σου χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Καλλιέργησε την αυτογνωσία σου και μην ξεχνάς πως είναι αδύνατο να τους ικανοποιήσεις όλους

Είναι αρκετά συνηθισμένο να συναντήσεις αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μόλις τολμήσεις να κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα, γιατί απλά μπορεί κάποιους να τους ”ξεβολέψεις” και στη τελική δε χρειάζεσαι την έγκριση, την άδεια ή την ηθική υποστήριξη κανενός για να ξεκινήσεις και να πετύχεις αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά για εσένα και την ευτυχία σου.

Διάλεξε μόνος σου πως θα εξελιχθείς στο άτομο που θέλεις να είσαι, χωρίς να αμφισβητείς την προσωπική σου αξία και τους στόχους που θέτεις, γιατί απλά αξίζεις όλα αυτά και πολλά παραπάνω !!

 

Ναταλία Βαλαμουτοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
facebook : Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ομαδική Αναλύτρια

Όταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς

Μπορείς ακόμα να δεις:

Πως να μην “βουλιάξεις” στην κρίση
Κάνε την κρίση ευκαιρία
Δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά στο σπίτι
Η αγάπη φτιάχνει γερές βάσεις

photo: www.pexels.com

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments