Cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο

Σε μια από τις καθιερωμένες συναντήσεις μας με τα κορίτσια, άρχισε η συζήτηση  για το ιδανικό γλυκό!

cheesecake9-683x1024

Οι απόψεις πολλές οι ιδέες ακόμη περισσότερες, τα γέλια, οι διαφωνίες, τα πειράγματα  ακόμα πιο πολλά  λες και κάποιες  φορές σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος σ αυτές τις όμορφες στιγμές , ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας,  που στις μέρες μας είναι πολλά και μ αυτόν τον τρόπο τα διώχνουμε ή  έστω τα ξεχνάμε για λίγο.

cheesecake4-768x512

Η  αδελφή μου λοιπόν μέσα σ αυτόν τον χαμό προθυμοποιήθηκε ….κ αυτή ως εξωτερικός συνεργάτης, όπως και οι φίλες φυσικά… thats friends are for … όπως λέει και το ρητό , να μας  δώσει τη συνταγή για το cheesecake. Μας έδωσε την τέλεια ιδέα!!

Η συγκεκριμένη συνταγή έφτασε από την Νότια Ιταλία μέσω μιας φίλης που ζει εκεί.

cheesecake8-683x1024

Παρόλα αυτά πηγές «λένε» πως η καταγωγή του έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, δινόταν στους αθλητές κατά τη διάρκεια των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, το 776 π.Χ.

Οι ανθρωπολόγοι βρήκαν καλούπια τυριών, που θυμίζουν cheesecake και χρονολογούνται πολύ νωρίτερα, στο 2000 π.Χ.

Το cheesecake, με την σημερινή του εκδοχή, δημιουργήθηκε το 1872 στη Νέα Υόρκη, από τον William Lawrence, ο οποίος προσπαθούσε να φτιάξει γαλλικό τυρί. Αντί αυτού, πέτυχε το τυρί κρέμα, που στην συνέχεια πήρε ο James Craft, ως βασικό υλικό του cheesecake, καθιερώνοντάς το με την μορφή που έχει σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Ένα cheesecake που είναι τέλειο για κάθε εποχή! Ένα εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο.

cheesecake6

Η βάση με το βούτυρο και το μπισκότο τραγανή. Η  αφράτη κρέμα τυριού με την μαρμελάδα βύσσινο το απογειώνει! Είπαμε δοκιμασμένη απόλαυση!!

Μπορείτε να βάλετε όποια γεύση σας αρέσει περισσότερο. Μια ωραία παραλλαγή για τα παιδιά, είναι να βάλετε φρέσκα φρούτα !! .

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που μπορείς να κάνεις πάρα πολλούς συνδυασμούς.

cheesecake4

Cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο

Υλικά

  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές σ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 με 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 150γρ. λιωμένο βούτυρο (3-4 κουτ. σ. περίπου)
  • 1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο

Tips:

  • για τη  δική μας τουρτιέρα κάναμε τη μισή δόση
  • χρησιμοποιήσαμε φυτική σαντιγί

 

Εκτέλεση

  • τρίβουμε τα μπισκότα στο bleder
  • σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει )
  • και το ρίχνουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά
  • στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή όπου αλλού θέλουμε πιέζοντάς το πολύ καλά
  • το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα
  • χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη
  • και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  • συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου δέσει η κρέμα και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί
  • την ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο
  • και την βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί
  • μόλις σφίξει η κρέμα αλείφουμε την μαρμελάδα

Καλή απόλαυση!!

Περιμένουμε να μας πεις τη γνώμη σου αν σου άρεσε το γλυκό μας!  Αν θέλεις να δεις και τη δική σου συνταγή στείλε μας τη  φώτο  σου για να την ανεβάσουμε  στη σελίδα μας στο facebook και στο instagram .

cheesecake5

 

Μπορείς ακόμα να δεις:

Εύκολη μους σοκολάτας
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσσο κουβερτούρας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here