Cheesecake με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Λίγο που τελειώνει ο Φεβρουάριος και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την Άνοιξη, λίγο η γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου η διάθεση για ζαχαροπλαστικές περιπέτειες πιάνει κόκκινο .Και ποιο γλυκό είναι αυτό που όταν αποφασίσεις να το φτιάξεις δεν θα αφήσεις να το δοκιμάσει κανείς πριν από σένα?.. Ποιο γλυκό είναι αυτό ποτέ δεν περνάει απαρατήρητο και πάντα το λαχταρούν όλοι? ..Φυσικά το cheesecake ( τσιζ κέικ ) !!

Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε και ούτε με στεναχωρεί που για τυρί το ξεκίνησε και γλυκό του βγήκε…

Γιατί αυτό το ζαχαροπλαστικό θαύμα είναι η αιτία που θα μας απασχολήσει και όχι τυχαία. Έτσι, σήμερα θα κάνουμε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής που είναι με φράουλα ή φρούτα του δάσους.

Θα κάνουμε λοιπόν cheesecake με σοκολάτα!! Όπως και να το κάνουμε γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και τι πιο ταιριαστό από τη σοκολάτα έτσι για να γλυκάνουμε και το στομαχάκι μας, μιας και όπως λένε, ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι!!

Κουβερτούρα , digestive μπισκότα , σοκολάτα γάλακτος κυριαρχούν και μονοπωλούν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και είναι έτοιμα να μας χαρίσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό cheesecake με μοναδική σοκολατένια γεύση!

Ένα ξεχωριστό ,μοναδικό γλυκό που σίγουρα μπορεί να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στο πιο γλυκό και γιορτινό ραντεβού αγάπης!!

Αναλυτικότερα η συνταγή…

Υλικά

Βάση
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive
  • 150γρ. λιωμένο βούτυρο (3-4 κουτ. σ. περίπου)
Κρέμα
  • 600γρ. τυρί κρέμα
  • 60γρ.  ζάχαρη άχνη
  • 200γρ.κρέμα γάλακτος
  • 350γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • ζεσταίνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει )
  • στο multi τρίβουμε λίγο λίγο τα μπισκότα με το βούτυρο
  • στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή σε τσέρκι πιέζοντας το πολύ καλά με ένα κουτάλι ή τον πάτο ενός ποτηριού
  • το τοποθετούμε  στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα
  • σε μπεν μαρί  ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στην άκρη
  • κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη
  • χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια) με τη ζάχαρη άχνη για  2-3 λεπτά
  • συνεχίζουμε προσθέτοντας την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
  • την ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο και την βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί
  • γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα

Tips:  Τελειώνοντας το χτύπημα της κρέμας ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ τα τοιχώματα του μπολ .

Καλή επιτυχία!!

Cheesecake με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Μπορείς ακόμα να δειις:

Καριόκες κλασικές εύκολη συνταγή
Ροξάκια μελωμένα – εύκολη συνταγή
Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here