Cheesecake με φράουλες

Οι ωραιότερες συνταγές είναι αυτές που οι ιδέες συναντούν τη φύση στα καλύτερα της! Και ο Μάης προσφέρει απλόχερα ένα από τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα φρούτα για τον σκοπό αυτό, τη φράουλα!

Στα καλύτερα της αυτή την εποχή, ζουμερή , κατακόκκινη να αποτελεί ένα φρουτώδη πειρασμό και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για όμορφα πράγματα

Το Just Life , έρχεται με μια super Ανοιξιάτικη ιδέα…..

Cheesecake με υπέροχες ώριμες φράουλες και έναν υπέροχο ζελέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υπέροχα υλικά χάνονται το ένα μέσα στο άλλο για να αναδείξουν την γεύση και το άρωμα της βασίλισσας φράουλας!

Ανάλαφρη υφή κρέμας ακροβατεί πάνω στην δυνατή βάση μπισκότων, και την πλούσια γεύση να πλημμυρίζει το στόμα.

Απολαυστικός πειρασμός , εύκολος , εντυπωσιακός δεν θα περάσει απαρατήρητος από κανέναν. Και αν η πρώτη ματιά μαγέψει τότε η γευστική δοκιμή θα εντυπωσιάσει.

Η φράουλα κρύβει κάτι μαγικό , κάτι μοναδικό θα έλεγα. Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της γιατί όπως και να την επεξεργαστούμε απλά μαγεύει!!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ.  μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ.  γιαούρτι φράουλα
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. ζελατίνη

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 2κ.σ. ζάχαρη

 

  • 200ml χυμό φράουλας (όσο βγει)
  • 200ml  νερό (πρέπει να είναι όλο μαζί νερό και χυμός 400ml)
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια
  • τις βάζουμε σε ένα μπολ
  • ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη
  • ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
  • τρίβουμε τα μπισκότα στο bleder
  • ζεσταίνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει )
  • και το ρίχνουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά
  • στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ ή όπου αλλού θέλουμε πιέζοντάς το πολύ καλά
  • το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα

  • βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό
  • χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος
  • ρίχνουμε το γιαούρτι, την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • στύβουμε τη ζελατίνη, τη βάζουμε σε ένα μπρικάκι με δυο τρεις μικρές κουταλιές νερό και τη ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί
  • τη ρίχνουμε στη κρέμα
  • ανακατεύουμε
  • ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο
  • και την βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί

 

  • με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε  τις φράουλες από το χυμό
  • και προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε 400ml
  • το ρίχνουμε όλο το χυμό  σε ένα κατσαρολάκι
  • προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ
  • το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει

 

  • αφού πήξει το ρίχνουμε στις φράουλες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
  • βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε τις φράουλες
  • ισιώνουμε την επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου

Καλή επιτυχία!

Cheesecake με φράουλες

Μπορείς ακόμα να δεις:

Κέικ με αποξηραμένα φρούτα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Κέικ λεμόνι με γιαούρτι

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here