Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΛΑΔΕΡΑRatatuille - μπριαμ αλα ελληνικά

Ratatuille – μπριαμ αλα ελληνικά

Ratatuille – μπριαμ αλα ελληνικά από την Έλενα Χήρα!

Αν και η ενασχόληση της με τη μόδα η γλυκιά μας Έλενα μας ξαφνιάζει με την πρωτότυπη συνταγή ρατατούι ή αλλιώς, «γαλλικό μπριάμ ή τουρλού» ! Μας μαγείρεψε ένα λαδερό φαγητό  με μεσογειακά υλικά και μυρωδικά. Το ιδιαίτερο σε αυτό το φαγητό είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι κομμένα τα λαχανικά.

Ένα vegan  φαγητό, με πολλά θρεπτικά συστατικά ιδανικό και για όσους νηστεύουν. Σ ευχαριστούμε Έλενα!

Υλικά

για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1πράσο
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψημένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψημένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 2 ντομάτες τριμμένες ή χυμό ντομάτας 250ml
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. λάδι

για το γέμισμα

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μελιτζάνες, μετρίου μεγέθους
  • 2-3 πατάτες, μετρίου μεγέθους
  • 2-3 κολοκύθια, μετρίου μεγέθους
  • 3 ντομάτες, μετρίου μεγέθους
  • 2  σκελίδες σκόρδο
  • 1-3 φλ. ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα λαχανικών
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
  • τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο , τα καρότα, το πράσσο
  • ρίχνουμε την ντομάτα
  • την δάφνη
  • τις ψημένες πιπεριές
  • τα μυρωδικά
  • βράζουμε 40΄περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει παχύρευστη
  • την λειώνουμε στο ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι
για το γέμισμα
  • κόβουμε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά
  • τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό και αλάτι την μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια για 20΄
  • Σε ένα στρογγυλό ταψί, στρώνουμε στον πάτο την σάλτα λαχανικών
  • λαδώνουμε με πινέλο τα λαχανικά
  • τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά εναλλάξ επαναλαμβάνοντας το μοτίβο
  • κάνουμε το dressing με λάδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε τα λαχανικά μας
  • αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε  λίγο ακόμα
  • σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200° για 90΄περίπου
  • αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 40΄
  • σερβίρουμε ζεστό με  φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα ή με φέτα για την πιο ελληνική εκδοχή του

Καλή απόλαυση!

Την ΄Ελενα μπορείς να την βρεις εδώ:

Facebook Caricia exclusive boutique
Instagram Caricia exclusive boutique

Ratatuille – μπριαμ αλα ελληνικά

Μπορείς ακόμα να δεις:

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments